Ideiglenes befogadó állomás

2023.02.16. 12:30

Begyűjtenék a kóbor kutyákat Cibakon

Három kutya befogadására alkalmas kennelt építenek Cibakházán, a kóbor kutya kérdésre keresik a megoldást.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nemcsak a tiszazugi nagyközségben probléma évek óta a kóbor kutyák kérdése. A közeli Tiszaföldváron egy alapítvány önkéntesei fogadták be a gazdátlan állatokat, ám nem tudták fenntartani magukat, még az adományok ellenére sem. A férőhelyek szinte sosem voltak elegendőek, mert ha felszámoltak egy falkát, hamarosan újabb került az utcára. Cibakháza önkormányzata ivartalanítási programra is jelentkezett, az ebtulajdonosok ingyen igényelhették a csipeltetést és a beavatkozást, hogy csökkentsék a nemkívánt szaporulatot.

Ahogy a település honlapján beszámoltak, a kóbor kutya kérdésre folyamatosan keresik a megoldást Cibakházán, a napokban ideiglenes befogadó állomás kiépítését kezdték meg.

– A kennel három kutya átmeneti elhelyezésére alkalmas. Az ebek csak addig maradnak, amíg az állatmenhelyre szállításukat megszervezik, ez várhatóan két-három napot jelent. Ezzel párhuzamosan megfelelő, szakképesítéssel rendelkező kutyabefogót is alkalmaznak a településen – fogalmaztak, remélve, hogy ezzel a kóbor kutyák okozta problémák hamarosan megszűnnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában