Éves díj

2023.02.10. 16:27

Drágult a kommunális adó Miklóson

Több, mint 5000 forinttal drágult a kommunális adó, és ha nem a családi ház udvarán áll, akkor már az önálló helyrajzi számmal rendelkező garázsok után is fizetni kell az idei évtől Törökszentmiklóson.

M. R. E.

Forrás: llusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A korábbi 9800-ról 15 ezer forintra emelkedett január elsejétől a kommunális adó éves díja Törökszentmiklóson, az intézkedésre az önkormányzat kiadásainak drasztikus növekedése miatt volt szükség. A drágulás ellenére a különböző adókedvezmények megmaradtak.

A Kertész utca 2. szám alatt található nyugdíjasház bérlőinek a beköltözés évében és az azt követő négy évben nem kell fizetniük, és évente kétezer forint adókedvezmény jár a Ballán, Surjányban, Szakállason élő törökszentmiklósi lakosoknak, illetve azoknak, akik a 70. életévüket legkésőbb az adóévben betöltik.

Azonban a lakatlan ingatlanok után járó eddigi 50 százalékos kedvezmény megszűnt, idén már teljes árat kell fizetniük a tulajdonosnak. Fontos változás az is, hogy a – a korábbi évektől eltérően – az önálló helyrajzi számmal rendelkező garázsok után is fizetni kell, kivéve, ha az a családi ház udvarán áll. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában