Elfogás

2023.02.24. 06:55

Fatolvajok láncfűrészének zúgásától volt hangos az abonyi erdő

Lecsaptak a rendőrök, öt ember ellen indult eljárás.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Visszatérő ellenőrzéseket végeznek az abonyi rendőrök a településen. Napokon belül öt embert fogtak el, akik akácfát vágtak ki és loptak el a környékről – tájékoztatott a polgármesteri hivatal. 

Közölték, a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsének munkatársai még február elején ellenőriztek a Kerektó dűlő területén. Az egyenruhások az erdőben egy autó sofőrjét és annak utasát igazoltatták, a járműben feldarabolt akácfatuskókat és egy láncfűrészt találtak. A két férfi már a helyszínen bevallotta, ők vágták ki a fát az erdőben. Mindkettejüket elfogták és előállították, lopás miatt büntetőeljárás indult. A kocsiban talált akácot a rend őrei lefoglalták, ahogyan a közelben megtalált és hátrahagyott közel 1,5 köbméter, már felhasogatott, szállításra előkészített fadarabokat is – számolt be az esetről a városháza.

A helyi rendőrök egy másik alkalommal, február 20-án egy nőbe és két férfiba botlottak. Láncfűrészekkel és egy kézikocsival felszerelkezve vágtak neki a nagy munkának, amikor tetten érték őket. Mindhármukat bevitték az őrsre, az elszámoltatáson kiderült, nem először jártak a területen. Korábban is vágtak már ki nyár-és akácfát, amit hazavittek magukkal. Velük szemben is lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás az abonyi rendőrőrsön, adta hírül a polgármesteri hivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában