Közbiztonság

2023.02.04. 19:30

Fejlesztik a térfigyelőkamera-rendszert Jászdózsán

Tíz helyre kerül a készülékekből.

I. A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A település közbiztonságának növelése érdekében folyamatban van a térfigyelő kamerarendszer fejlesztése Jászdózsán. A helyi polgárőrség a Nemzeti Együttműködési Alap keretében hárommillió forintot nyert eszközbeszerzésre. Orosz Tibor, a jászdózsai polgárőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a pályázati forrásból a település tíz különböző, forgalmas pontjára helyeznek ki új kamerákat.

A fejlesztés nemcsak a bűncselekmények felderítésében nyújthat segítséget, hanem a megelőzés szempontjából is nagyon fontos. 

A kivitelező már elkezdte a biztonságtechnikai eszközök felszerelését.

– A polgárőrség tagjai társadalmi munkában vállalták a kamerahelyek felállítását, ami óriási segítséget jelent. A napokban állították fel az oszlopot az Erdős Parkhoz, amelyre majd kamera kerül. A beruházás megvalósításában együttműködő partnerünk az önkormányzat és két helyi vállalkozás is. Már van olyan hely, ahol működnek a kamerák. Bízunk benne, hogy február végére kiépül a rendszer – tette hozzá Orosz Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában