Galériával

2023.03.23. 14:30

Átadták a „Bringulj velünk Szolnokon!” rajzpályázat díjait

A kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő közlekedésre.

R. Á.

Közel 160 pályamunka érkezett

Fotó: Nagy Balázs

Mint arról korábban beszámoltunk, a szolnoki önkormányzat ez év elején indította el a kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányát. 

A „Bringulj velünk Szolnokon!” című, szolnoki általános iskolások, vagyis a 6-14 éves korosztály részére kiírt alkotói pályázatra közel százhatvan pályamunka érkezett. Legtöbben a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, valamint a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolából ragadtak ceruzát, tollat vagy ecsetet, de sok más intézményből is érkeztek pályaművek.

A kampány díjátadóját szerdán tartották meg a Verseghy Ferenc Könyvtárban, ahol az alkotások egy részéből kiállítás is nyílt. 

Csodálatos képek születtek. Az alkotásokból, úgy tűnik, a gyerekek számára szinte természetes dolog a kerékpározás. Ez nagyon jó dolog, hiszen nap mint nap azt láthatjuk Szolnokn is, hogy nagyon sok autó jár az utakon. Örülök, hogy a jövő generációja lehetőséget lát a két keréken való közlekedésben 

– emelte ki Szalay Ferenc köszöntőjében. Szolnok polgármestere szerint épp ez volt a célja a pályázatnak, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő közlekedésre. Használjátok a kerékpárokat, rollereket, ugyanakkor óvatosan közlekedjetek – szólt a gyerekekhez.

Stílszerűen kerékpárral érkezett a díjátadóra Páncsics Edina, rajzpedagógus, aki a pályázat zsűrijének elnöke volt. Mint mondta, a képek értékelésekor ő tanárként figyelt a technikákra, mégis azok voltak a legmeggyőzőbb alkotások, amelyek érzéseket közvetítettek számára. – Volt olyan, amelyik felidézte, hogy én hogyan tanultam meg kerékpározni – mondta a zsűri elnöke, aki elismerően szólt minden pályamunkáról.

A pályázaton első helyezést érte el Kádár Nóra, a Szandaszőlősi Általános Iskola tanulója, második lett a Szent-Györgyibe járó Kolláth Máté, a harmadik legjobbnak pedig a Szegő Gábor Általános Iskola diákja, Dóra Janka alkotását ítélte a zsűri. Természetesen sok különdíjat is kiosztottak. A díjátadó után a gyerekek, a témához kapcsolódó KRESZ-kisokos játékban vehettek részt.

Kádár Nóra alkotása
Forrás: Beküldött fotó
Kolláth Máté rajza
Forrás: Beküldött fotó
Dóra Janka műve
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában