Tájékoztatás

2023.03.20. 10:30

Félpályás lezárásra készülhetnek a lakók a ceglédi Örkényi útnál

A Vidékfejlesztési Program pályázati forrásából újulhat meg Cegléden az Örkényi út. A kivitelezési munkák jövő héten hétfőn kezdődnek.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Március 27-én reggel nyolc órakor megkezdődnek az Örkényi út felújítási munkálatai. A beruházás befejezésének várható időpontja június 17. – tájékoztatta a lakosságot a polgármesteri hivatal. Közölték továbbá, hogy a munkavégzés miatt szakaszos, félpályás lezárásra kell majd számítani, valamint a forgalomirányítást – a félpályás lezárás mellett – jelzőlámpa segíti.

A hivatal arról is beszámolt, hogy az önkormányzat korábban pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségét kihasználva. Végül mintegy 297 millió forintot nyertek a felújításra, a fennmaradó önerőt a helyhatóság állja. A beruházás során Ugyer 12. dűlőtől mintegy 2065 méter hosszan, az aszfaltos út végéig (buszforduló) újul meg a teljes útszakasz. A beavatkozások érintik az útalap cseréjét, az aszfaltszőnyeg-borítást, a padkarendezést, valamint a meglevő vízelvezető szikkasztó árkok karbantartását egyaránt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában