Szabadon foghatóak

2023.03.16. 19:00

Folytatódott a pontyok telepítése a Jászkunságban

A héten nagy mennyiségben helyeztek ki pontyokat a különböző horgászvizekbe. A halak fogható méretűek, tilalmat sem rendeltek el a telepítések után.

Kovács Berta

Az Ecsegfalván nevelt pontyokat halászták le a telepítésekhez

Forrás: Beküldött fotó

A hétfői, Malomzugi Holt-Zagyvába történt haltelepítés után a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tovább folytatta az általa kezelt vizek pontyállományának gyarapítását.

Kedden az Ártéri horgásztóba (korábbi Vegyi kubik) helyeztek ki 1266 kilogramm háromnyaras pontyot, a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába pedig 1876 kilót engedtek szabadon az Ecsegfalvai tógazdaságukban nevelt, onnan aznap átszállított uszonyosokból.

A szerdai esős idő ellenére sem szakították félbe a tevékenységet. Az ünnepnap folyamán az Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába további 4596 kiló, a keleti ágába 819 kiló pontyot telepítettek. A fogható méretű, leginkább kedvelt halfajból a II. Csatornába is kihelyeztek 371 kilónyit. A horgászok örömére egyik vízterületen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítést követő napokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában