Jászkunság

2023.03.01. 17:00

Gyermekek élményeire kíváncsiak a horgász egyesületnél

Alkotópályázattal célozzák meg az általános iskolás korú diákokat.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Első alkalommal hirdetett rajzpályázatot általános iskolásoknak a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) „Horgászat a Tiszán” című témában. A felhívást már megküldték az iskoláknak és a horgászegyesületeknek.

Donkó Péter ügyvezető igazgató elmondta, sok gyermek kíséri el szüleit horgászni, van, aki maga is pecázik. Az egyesületnél így arra kíváncsiak, milyen élményeik vannak e természetközeli programmal kapcsolatosan a gyerekeknek, az ő szemszögükből nézve mit nyújt nekik a horgászat, mi az, ami megragadja az ő figyelmüket.

A tetszőleges technikával készült pályaműveket, melyek festmények is lehetnek, május 16-ig várják. Eredményt alsó és felső tagozatos kategóriában külön hirdetnek, az ünnepélyes díjkiosztót május 30-án rendezik meg. A legjobb műveket közzéteszik a szövetség weboldalán, kiállítják a székházban, de bemutatják a Tiszai Hal Napján is, ezzel népszerűsítve a horgászatot a fiatalok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában