Céljuk a figyelemfelhívás

2023.04.21. 14:30

Befogadott kutyák szépségversenyére hívnak Rákóczifalván

Befogadott kutyák versenyezhetnek április 29-én Rákóczifalván. A programokkal a felelős állattartásra is ráirányítják a figyelmet.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

„Kutya egy szombatnak” nézek elébe a rákóczifalvaiak. A Varsány Közösségi Ház idén is meghirdette a befogadott kutyák szépségversenyét, melyre fél évesnél idősebb ebekkel lehet nevezni.

– A rendezvénnyel az is célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra – hangsúlyozta Császiné Csáti Réka igazgató.

– A versennyel is hangsúlyozzuk, hogy érdemes kutyákat örökbe fogadni, hiszen tele vannak gazdátlan állatokkal a menhelyek. Amikor felvonulnak a versenyzők a Szabadság téren, elhangzik az is, hogy talált egymásra gazda és kutya. Tavaly is nagyon szép, megható történetek hangzottak el...

A rendezvényre fotópályázatot is kiírtak „Ha a kutyám beszélni tudna” címmel, melyre gyerekek, felnőttek egyaránt nevezhetnek. A képek mellé szövegeket kérnek mellékelni, arról, hogy mit mondana az adott négylábú. Az eredményt szombaton hirdetik ki. Aznap lesz kutyasuli bemutató is, illetve egy terápiás kutyával is találkozhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában