Jászapáti

2023.04.14. 17:25

Elrendelték a nyomozást és nyomravezetői díjat is kitűztek a sérült kutya ügyében

Pócs János országgyűlési képviselő 150 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Munkatársainktól

Zsebibaba

Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

Tisztázódni látszik, hogy mi történhetett a Jászapátin sokkos állapotban talált sérült kutyussal, Zsebibabával. A napokban sokan találgatták, mi vagy ki okozta az ártatlan állat sérülését. Megnyúzták? Felnyársalták? Megtámadta egy másik kutya vagy rókacsapda okozta a sérülését? Tett-e valaki feljelentést? – záporoztak a kérdések. 

Pócs János országgyűlési képviselő 150 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. 

– Amennyiben a rendőrség, illetve a szakértői vélemény megállapítja, hogy ember által elkövetett kínzás okozta a kutya sérülését, a rendőrségi kérésnek megfelelően akkor lép életbe a nyomravezetői díj – tájékoztatott Pócs János. Hozzátette: ha nem ember okozta a kutya sérüléseit, akkor a 150 ezer forintot a rendőrség támogatására ajánlja fel. 

Az ügyben megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-Főkapitányságot. 

– A Jászberényi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A nyomozásban beszerzett jelenlegi adataink szerint a kutya sérüléseit nem emberi közrehatás okozta – tájékoztattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában