Fejlesztés

2023.04.02. 16:30

Folyamatosan korszerűsítik a művelődési házat Püspökiben

Nemrég a világítás, hamarosan pedig a fűtés korszerűsödik Tiszapüspöki közösségi házában. Míg előbbi fejlesztéshez a településen működő civil szervezet nyújtott pénzügyi segítséget, utóbbi pályázati forrásból valósul meg.

Molnár-Révész Erika

A következő téli szezonban már olcsóbban fűthetik a művelődési ház nagytermét– mutatta Fülöp Emil, a művelődési ház vezetője

Fotó: Mészáros János

Még 2022 tavaszán nyert negyvenhét millió forintot a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán Tiszapüspöki, a művelődési ház elavult fűtési rendszerének korszerűsítésére, ám a megvalósítás az energiaválság miatti újratervezés okán csúszott.

Az önkormányzat a kialakult helyzetre való tekintettel ugyanis szeretett volna az elnyert összegből inkább a gazdaságosabb geotermikus fűtési rendszerre átállni, ám a szakértői vélemény elkészülte után kiderült, csak évek múlva, és jóval tetemesebb összegből lehetne azt kivitelezni. Így visszatértek az eredeti tervekhez.

A nagyszínpad feletti padlástér – ami nagyon megnehezíti a terem fűtését, mert ott szökik a meleg – szigetelést kap. Korszerűbb, kondenzációs gázkazán biztosítja majd a meleget az épületben, dupla radiátorok segítségével. A nagyterem fűtése külön termosztáttal működik majd 

– tájékoztatott Fülöp Emil, az intézmény vezetője.

Az energetikai beruházás kivitelezése várhatóan a nyáron kezdődik el, és idén elkészülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában