HSMA Erős Emberek Elízium Kupa

2023.04.22. 19:08

Hárommázsás súlyokat mozgattak meg a keménykötésű versenyzők Tiszaföldváron – videóval, galériával

A közönség lelkesen buzdította az indulókat, akik felhúzásban és rönknyomásban mérték össze erejüket.

Székács Szidónia

A megméretésre az ország számos részéről érkeztek versenyzők

Fotó: Székács Szidónia

Tizenkét erős ember igyekezett teljesíteni az előtte álló feladatokat szombaton Tiszaföldvár főterén, az első alkalommal megrendezett HSMA Erős Emberek Elízium Kupa országos versenyén.

Magyarország számos területéről neveztek versenyzők, többek között Szegedről, Békéscsabáról, Gyuláról, Kisújszállásról, Kunszentmártonról, Karcagról, Szigetszentmiklósról, Martfűről, Tiszaföldvárról és egy határon túli településről, a szlovákiai Galántáról is érkeztek, hogy összemérjék erejüket.

A résztvevők két versenyszámban, felhúzásban és rönknyomásban mérik össze erejüket ma

– tudtuk meg a helyszínen Darázs Ádám szervezőtől.  

Nemzetközi szinten csak pár éve indult ez a versenyforma, ausztrál kezdeményezésre. Magyarországon most először szerveztek ilyen megméretést.

– Évek óta rendezünk erősember versenyt Tiszaföldváron. Czampel László a város legerősebb embere, nagyon jó kapcsolatban vagyunk vele. A helyi önkormányzat és a művelődési központ is segít minket. Mivel ilyen formában először rendezzük meg ezt az erősember versenyt, arra gondoltunk, hogy egy kipróbált helyszínen szeretnénk megvalósítani. Meglátjuk, hogyan sikerül, de a jövőben szeretnénk minden évben megrendezni – mondta a szervező.

– Az indulás egyik hajtóereje az összetartó a közösség: bár ellenfelek vagyunk, mindenben segítjük egymást. A másik motivációm pedig a korlátaim átlépése – nyilatkozta hírportálunknak Czampel László.

A tiszaföldvári sportember egy-egy ilyen megmérettetésre heti négyszer edz, ebből kettő erőnléti, egy kardio, egy pedig eszközös edzés.

– Helybéliként kicsit nagyobb bennem a drukk – árulta el a verseny előtt Czampel László, aki számos remek eredménnyel büszkélkedhet. Országos bajnokságon eddig négyszer vett részt, a vizes országos bajnokságon negyedik helyezett lett, a HSMA összetett verseny másodosztályában pedig a harmadik helyezést érte el a ligasorozat legvégén.

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy kik lesznek az erőpróbák legjobbjai. A közönség lelkesen buzdította a versenyzőket, akik három mázsa feletti súlyokkal dolgoztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában