Költözik az ellátás

2023.04.10. 06:54

Jövőre adhatják át az új ceglédi rendelőkomplexumot

Mintegy négymilliárd forintból épül új rendelőintézet Cegléden. A látványtervek már elkészültek. Ha minden a tervek szerint alakul, a város egy impozáns egészségügyi létesítménnyel lesz gazdagabb.

Hartai Gergely

A rendelőintézet látványterve

Forrás: Ceglédi önkormányzat

Új rendelőintézet épül a városban, melynek munkálatai jelenleg is zajlanak. Szokolai Attila, a városháza sajtóreferense arról tájékoztatta a szoljon.hu-t, hogy a korszerű intézmény építése egy több, mint négymilliárd forintos beruházás, melynek keretében egy összesen háromezer négyzetméteres, négyszintes egészségügyi létesítményt alakítanak ki.

 A Rákóczi útról a Törteli útra költözik majd az összes járóbeteg szakellátás, beleértve a tüdőgondozót is. A vérvétel, a fogászati rendelések, a védőnői szolgálat és az egészségfejlesztési iroda azonban a Rákóczi úton marad

 – közölte a szóvivő.

A rendelőintézet felülnézeti látványterve
Forrás: Ceglédi önkormányzat

Már látványos szakaszába lépett a beruházás. Ha minden munkával az eredeti tervek szerint haladnak, a jövő évben átköltözhet az új, akadálymentesített, négyszintes épületbe valamennyi járóbeteg szakellátás.

Földi László országgyűlési képviselő a napokban közzétett videóüzenetében számolt be róla, hogy Cegléd egyik legnagyobb munkáltatója a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, amelynek mintegy ezer dolgozójára óriási feladat hárul a Pest vármegyei régió déli részének betegellátásában. Ebből következően kiemelten fontos a város számára a kor követelményeinek megfelelő rendelőintézet felépítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában