Galériával

2023.04.16. 08:49

Kevés volt a kapás a szolnoki horgászverseny első napján

Ezen a hétvégén rendezte meg a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége első Feeder csapatbajnokságát az Alcsi versenypályáján. Főként keszegek, kárászok akadtak horogra az első fordulóban.

Kovács Berta

Sokan ragadtak pecabotot

Fotó: Kiss János

Visszafogott kapásokkal, időnként szemerkélő eső közepette zajlott a kétnapos horgászverseny első napja szombaton. A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) most hétvégén rendezte meg kétfordulós Feeder csapatbajnokságát a szolnoki Alcsiszigeti Holt-Tisza versenypályáján.

Donkó Péter ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a megmérettetésre 14 csapat jelentkezett, egy csapatban hárman horgásztak, természetesen feeder módszerrel.

A halak nem tettek tanúbizonyságot túlzott étvágyról az első forduló során. Azok voltak szerencsésebbek, akiknek a sorsolás során a két szélső szektor jutott, itt lehetett ugyanis több halat fogni. A legügyesebbek 43-48 kilogrammos összfogást tudtak felmutatni. A többi szektorban 0,1-1,5 kilós fogások voltak jellemzők. Elsősorban keszegek, kárászok akadtak horogra, kevés törpeharcsa is gyarapította a zsákmányt, és egy compó is horogra akadt.

Mint Donkó Péter megjegyezte, egyes keszegfajoknak kezdődik az ívási ideje, az időjárás mellett ez is csökkenthette a kapókedvet, de bíznak benne, hogy a vasárnapi második fordulóban ennél több halat tudnak fogni a versenyzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában