Alkotás

2023.04.15. 07:00

Megindító kisfilmmel készültek a költészet napjára a szolnoki diákok – videóval

A költészet napjára készítettek videót a Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai. A különleges alkotás elkészítésében a Szolnoki Szigligeti Színház volt partnerük.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock

Karinthy Frigyes, Kányádi Sándor és Radnóti Miklós versei is felcsendültek többek között abban a különleges videóban, melyet a Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai készítettek a költészet napja alkalmából. Az örök érvényű költemények mellett népdalt és egy alternatív rockegyüttes dalát is előadják a fiatalok a megindító kisfilmeben.

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, a Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum néhány tanulója fogott össze és készítette el a verseket népszerűsítő videót. A munkában segítségükre volt a Szolnoki Szigligeti Színház, a kulturális intézmény igazgatója, Barabás Botond még szerepet is kapott a fiatalok filmjében.

A videót a városvezető is megosztotta, ahogy Szalay Ferenc posztjában írja: elképesztő, milyen tehetséges fiataljaink vannak. 

– Szánjanak rá néhány percet, higgyék el, megéri! – hívja fel a figyelmet az alkotásra a polgármester. 

Mi megnéztük, valóban megindító!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában