Szolnok

2023.04.28. 10:59

Segítséget kapnak azok, akiknek az M4-es építése miatt tönkrement a házuk

Több milliós is lehet a kára azoknak a Verseghy, Városmajor úti, illetve Mester úti lakosoknak, akiknek állítása szerint az M4-es autópálya építése miatt ment tönkre a házuk. Mivel az építtető NIF Zrt. nem vállalta a felelősséget, ezért csak jogi úton tudják érvényesíteni az igazukat. Ebben segít nekik a szolnoki Fidesz-KDNP frakció.

Molnár-Révész Erika

Tasnádi Zoltán frakcióvezető

Fotó: Molnár-Révész Erika

Több ingatlan ment tönkre a Városmajor, a Mester és a Verseghy úton az ott élők szerint, az M4-es autópálya építése miatt. Számos lakos jelezte az önkormányzatnak, hogy ingatlanjukban károkat okozott a nehézgépjármű-forgalom, házaik ugyanis megrepedeztek a folyamatos rázkódás miatt. 

A szolnoki önkormányzat továbbította ezeket a panaszokat az akkori beruházó,  Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felé. A cég akkor kivizsgálta ezeket a bejelentéseket, végül nem vállalta a felelősséget. Innentől kezdve nyilvánvalóvá vált, hogy csak jogi úton tudnak a lakosok hozzájutni a kártérítéshez. Amikor megtudta ezt a városi Fidesz-KDNP frakció, úgy döntöttünk, hogy ezeknek a lakosoknak ingyenes jogi segítséget nyújtunk

 – mondta péntek délelőtt az erről szóló sajtótájékoztatón Tasnádi Zoltán frakcióvezető.

Hozzátette, a jogi segítséget ifj. dr. Tóta Áron ügyvéd nyújtja, aki a panaszosokat a Kossuth téri irodában várja majd, előzetes egyeztetés után. Bejelentkezni a Fidesz irodán kívül dr. Tóta Áron ügyvédnél, továbbá a Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesületnél lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában