Föld Napja

2023.04.22. 17:30

Szorgos kezek varázsolták szebbé a jászapáti Margaréta Óvoda udvarát – galériával

Sokan csatlakoztak az „Egy gyermek egy virág” akcióhoz.

Illés Anita

Kertészek özönlötték el a jászapáti óvoda udvarát

Fotó: Pesti József

Első alkalommal rendezték meg április 20-án a Kis kertész napot a jászapáti Margaréta Óvodában. A Föld Napjához kapcsolódva a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közösen ültették el az „Egy gyermek egy virág” akció során összegyűjtött színes virágokat. Lelkes csapat sereglett össze az óvoda udvarán, ahol több helyszínen zajlott a munka. Előkerültek a kis műanyag lapátok, ásók, gereblyék, melyek segítségével a szorgos kezek gondosan szépítették a kijelölt területeket. Erőskezű apukák és kreatív anyukák közreműködésével rendezték a sziklakertet, színes virágokat ültettek a kerekágyásokba és szépítették az óvoda épülete előtt található járdaszigeteket. Madárodút is készítettek, melyet a diófára helyeztek fel.  

– A kis kertészek napja a helyi óvodások környezettudatos magatartásának formálására létrehozott program harmadik projektje volt. Nagyon sok szép virágot kaptunk. Célunk az volt, hogy minél több családot vonjunk be az akcióba, és felhívjuk a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra – mondta el érdeklődésünkre Menyhártné Molnár Éva mesterpedagógus, a Margaréta Óvoda vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában