Munkálatok

2023.04.25. 06:55

Új géptárolót építenek a leégett létesítmény helyén Kőröstetétlenen

Újjáépítik a három éve leégett kőröstetétleni géptárolót. A községháza szomszédságában lévő helyiség munkálatai immár látványos szakaszba léptek.

Hartai Gergely

Néhány hónap múlva új géptároló állhat a régi helyén

Fotó: Pásztor Roland

Három évvel ezelőtt vált a lángok martalékává a kisközség polgármesteri hivatala mellett álló raktár és géptároló. A tűzben akkor minden odaveszett, a károkat több tízmillió forintra becsülték. Az önkormányzat az eset után azonnal mérlegelni kezdte, miként lehetne ismét egy új, zárható komplexumot felépíteni, amely a helyi közmunkások által használt berendezéseknek is tárolóhelyül szolgálna.

Pásztor Imre korábbi polgármester akkor úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy még a jelentős károk ellenére is van remény arra, hogy az épület legfontosabb elemei megmaradjanak. Emellett a tartószerkezetet és a fővasakat is meg lehet menteni. Használhatatlanok lettek viszont a tetőt burkoló fémlemezek, melyek az óriási hőtől hullámossá váltak...

– A napokban megkezdhettük a létesítmény helyreállítását. A bontási munkák elindultak a területen, a sérült elemeket eltávolították a szakemberek – erről már Pásztor Roland, a falu jelenlegi polgármestere számolt be lapunknak. A település első embere hétfőn azt közölte, hogy a beavatkozások során az oszlopok egy részét le kellett cserélni, a további épületelemek gyártása pedig folyamatban van.

– Immár látványos szakaszába lépett a géptároló rendbe tétele, a kivitelezés határideje június harmincadika – tájékoztatott Pásztor Roland. 

A munkálatok a nyáron befejeződhetnek
Fotó: Pásztor Roland

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában