Összefoglaló

2023.05.03. 20:40

Aranysakál kölyköket mentettek Kunszentmártonban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Még ki sem nyílt a szemük a kedden megtalált, alig tíz napos aranysakál kölyköknek. Az aranysakálok nem tartoznak a vadászok közkedvelt állatai közé. Sőt, dúvadként tartják őket számon, hiszen ezek a rókánál nagyobb, de szintén ravasz és nagyon ügyes ragadozók jelentős kárt tudnak okozni a hasznos vadállományban. Ennek ellenére a napokban nem kilövéséről szóltak a hírek Kunszentmárton környékén, hanem éppen arról, hogy kis kölyköket mentettek meg hivatásos vadászok.

Csak úgy suhant négykerekű járgányával egy fiatalember a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán kedden délután. Találgatások övezik, vajon mivel is közlekedett?

Büntetőfékezés vetett véget egy autós üldözésnek 2021. áprilisában Tiszafüreden. A 31 éves férfi a közlekedési szabályok megszegését felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a Szolnoki Törvényszék szabadságvesztésre ítélte.

Elkészült Törökszentmiklós új, városi bölcsődéje, jelenleg az udvaron zajlanak a munkálatok, ahová már telepítették a kinti játékok egy részét,  jelenleg pedig virágokat, fákat ültetnek.

Színes rajzokkal, feliratokkal szépült meg a szolnoki Várkonyi téri graffiti fal.

A szokásos karbantartási munkák után május első hétvégéjén kinyit a Tiszaföldvári Strandfürdő és Panzió, a kempingbe lakókocsisokat is fogadhatnak idén.

A biológiai szúnyoggyérítést a Körös part folyamatos ellenőrzése előzi meg, az eddig látottak alapján idén több szúnyog várható Kunszentmártonban is.

Május 6-án megnyílik a Kalandpark Szolnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában