Gyérítés

2023.05.03. 06:55

A gázmester már látja, mi történik a kunszenti folyópartokon és ártereken

A biológiai szúnyoggyérítést a Körös part folyamatos ellenőrzése előzi meg, az eddig látottak alapján idén több szúnyog várható Kunszentmártonban is.

P. Pusztai Nóra

A biológiai szúnyoggyérítést Petróczki József gázmester végzi

Forrás: Kunszentmárton Város Önkormányzata Facebook-csoport

Az előzetes megfigyelések alapján több szúnyogra számíthatnak a Körös partján élők idén, mint tavaly. Ahogy Wenner-Várkonyi Attila polgármester a város közösségi oldalán közzétette, a biológiai szúnyoggyérítést megbízás alapján ebben az évben is Petróczki József gázmester végzi.

– Folyamatosan monitorozza a területet, a folyó mindkét oldalát, az ártereket és erdőket. Elmondása szerint egyelőre csak a vízpartok szélén, illetve a város külterületén van nagyobb mennyiségű szúnyog – fogalmazta a szakember tapasztalatairól a polgármester.

A tavasz viszonylag csapadékos volt eddig, tehát idén több szúnyogra lehet számítani, mint tavaly.

Elkezdődött a harc a szúnyogok ellen
Forrás: Attila Wenner-Várkonyi Facebook-oldala

A gázmester folyamatosan tartja a kapcsolatot a Városgondnoksággal, hogy mikor célszerű elkezdeni a földi kémiai gyérítést.

– Mindent megteszünk a szúnyoginvázió megakadályozására, természetesen a természetvédelmi és a környezetvédelmi alapelvek betartása mellett – emelte ki a városvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában