Szolnok

2023.05.24. 15:49

Az önkormányzati lakások bérleti díja májustól emelkedett, csütörtökön a rászorulók plusztámogatásáról is dönt a közgyűlés

Minden bizonnyal izgalmas téma lesz a város Volánbusz felé felhalmozott kétmilliárd forintos tartozása, illetve az adósság-törlesztés mikéntje is.

M. G.

A szolnoki városháza

Fotó: Mészáros János

A városi közgyűlés az ez év márciusi ülésén döntött az önkormányzati bérlakások lakbérének emeléséről, melyet május elsejétől be is vezetett. Annak érdekében, hogy a megemelt lakbérek a kisebb jövedelmű, rászoruló családok mindennapi megélhetését ne veszélyeztessék, a települési támogatásokról szóló rendelet módosítása, azaz az egyes támogatási formák jövedelemhatárának emelése, valamint a lakásfenntartási támogatás összegének emelése vált szükségessé.

Települési támogatásokra az önkormányzat tavaly 31 millió 875 ezer forintot fordított, míg 2023-ban a költségvetés 50 millió 120 ezer forintot különített el erre a célra. A testület a május 25-i, csütörtöki közgyűlésen erről, illetve több fontos előterjesztésről is tárgyal. Minden bizonnyal szóba kerül a városnak a Volánbusz Zrt. felé felhalmozott, és törleszteni kívánt kétmilliárd forintos tartozása is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában