Hangjáték

2023.05.19. 16:00

Drámapedagógia: belső értékeiket is felfedezhették a jászapáti fiatalok

A Jászságban turnézik a Vigyázz hova lépsz! című hangjáték.

Illés Anita

Színházpedagógiai programon vettek részt a jászapáti diákok a Pájer Antal Művelődési Házban

Fotó: Pesti József

Az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány és a Színházi Ifjúsági Alkotóműhely – SZIA Színház szervezésében nemrég útnak indult a Vigyázz hova lépsz! című hangjáték turnéja a Jászságban – számolt be a kezdeményezésről közösségi oldalán az alapítvány. A hangjáték a Színházi Ifjúsági Alkotóműhely összművészeti programjának résztvevőivel valósult meg, akik 6 és 23 év közötti, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, valamint határon túli, hátrányos helyzetű fiatalok. 

A turné első jászsági állomása a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumban volt, majd május 18-án Jászapátira érkezett a program. 

A hangjáték története kamaszokról szól, olyan témákkal foglalkozik, mint a barátság, az önismeret és belső értékeink feltárása. 

Az előadás során több részletben hallgatták meg a hangjátékot a diákok, akik közben rövid drámapedagógiai foglalkozásokon vehettek részt. A program szakmai vezetői Pintér Szilvia, a Nemzeti Színház drámapedagógusa, a SZIA Színház vezetője, Borszéki Dalma az EMIA elnöke és Burik Bernadett, az EMIA jászsági nagykövete.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában