Beszámoló

2023.05.29. 18:30

Éberek voltak tavaly a miklósi mezőőrök

Jelenleg hat mezőőr teljesít szolgálatot Törökszentmiklós külterületein, összesen több, mint 18 ezer hektáron. Közben nemcsak a gazdákkal tartják a kapcsolatot, de együttműködnek a rendőrséggel, a szomszédos települések mezőőreivel, és a hivatalos vadászokkal is. Munkájuk eredményeképpen a minimálisra csökkent a bűncselekmények, szabálysértések száma az ellenőrzött területeken.

M.-R. E.

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Karnok Csaba

Terménylopás egyáltalán nem volt, és minimálisra csökkent tavaly a külterületi ingatlanokon elkövetett tulajdon elleni cselekmények száma is Törökszentmiklóson – erről számoltak be a közelmúltban a mezőőrök a város képviselő-testületi ülésén.

Mint elhangzott, a legtöbb gondot továbbra is az illegális hulladéklerakók jelentik. Vannak olyan frekventált helyek is, ahová az átutazók is gyakran raknak le szemetet. Tavaly két alkalommal sikerült tetten érni elkövetőket. A külterületeken jelenleg hat mezőőr teljesít szolgálatot, összesen több, mint 18 ezer hektáron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában