Galériával

2023.05.02. 08:00

Fergeteges hangulat: több száz motorcsoda dübörgött Jászapátin – videóval

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kikapcsolódási lehetőséget biztosított a városi majális.

Illés Anita

Különleges gépcsodák, szórakoztató és gyermekprogramok várták a látogatókat Jászapátin

Fotó: Pesti József

A hétfőn a kora délutáni órákban májusfa díszítéssel kezdődött a programsorozat. Már hagyomány, hogy a munka ünnepén motoros felvonulást szerveznek. Így történt idén is, több száz kétkerekű gépcsodától volt hangos a város. A motorosok, élükön Pócs János országgyűlési képviselővel a Penny parkolójából indulva dübörögtek végig a kijelölt útvonalon. A sportpályán közelebbről is meg lehetett csodálni a vagány járgányokat. Veterán és modern kategóriában motorszépségversenyt is hirdettek. 

Nagy érdeklődés kísérte a gödöllői Török József gyűjtő bemutatóját, aki egy AS-62 kilenc hengeres, 30 ezer köbcentis, ezer lóerős repülőgép hajtóművet indított be. Az AS–62-es csillagmotort az amerikaiak fejlesztették ki az 1930-as években, majd az oroszokhoz került. 

A motort Arkagyij Svecov 1933-ban továbbfejlesztette. Miután a gyűjtő jól bedurrantotta az 1950-es években gyártott szerkezetet, számos érdekes információt osztott meg annak működésével kapcsolatban. A program Feke Pál műsorával, streetfighter bemutatóval és az Anonym Rock Band koncertjével folytatódott. Szórakoztató és gyermekprogramok, kézműves foglalkozások színesítették a majálist.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában