Verseny

2023.05.19. 19:00

Horgászok mérkőztek meg a Nagykunsági főcsatornán, Kenderesnél

A verseny azt is eldöntötte, kik jogosultak részt venni az idei klub világbajnokságon. Vármegyén pecásai is érdekeltek.

Kovács Berta

A parton tizenkét csapat mérkőzött meg

Forrás: Beküldött fotó

A Nagykunsági főcsatorna versenypályáján mérték össze tudásukat a hazánk legkülönbözőbb pontjairól érkezett horgászok, itt tartották meg ugyanis a XXXI. Klubcsapat Országos Bajnokságot május 12–14-én. A versenyt a MOHOSZ rendezte, a technikai lebonyolításról pedig a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége gondoskodott.

A bajnoki cím elnyerése mellett volt még egy komoly tét: az első és második helyezett indulhat ugyanis a klub világbajnokságon.

A parton tizenkét csapat mérkőzött meg. A háromfordulós versenyt taktikus horgászat, látványos fárasztások jellemezték. A legtöbben 13 méteres rakós botokkal horgásztak, de a rövidebb eszközökkel is jó eredményeket lehetett elérni. Kiemelkedő fogások a szélső helyeken születtek. A zsákmány nagy részét bodorkák, dévérek, karikakeszegek adták, de néhány ponty, balin, sügér is horogra akadt.

Végül a ifj. Szénási Béla, ifj. Varga József, Csillag Lászlóné, Walter Tamás, Nagy András és Bajcsi András Gergely alkotta WalterLand–Daiwa csapata örülhetett a bajnoki címnek. A team tagjai közül az első kettő vármegyénkbeli horgász. A dobogó második fokára a Heves Horgasz Team állhatott fel (három csapattag itt is vármegyei kötődésű). Harmadikként pedig az MMX Sensas Team végzett.

Ifj. Szénási Béla mutatja a szákját
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában