Termékek

2023.05.24. 17:00

Igazi ínyencségek készülnek a bői savanyítóban

Szószok, konzervek, savanyúságok, lecsók– mindig más, a szezonnak leginkább megfelelő termékeket kézítenek a helyi asszonyok, a Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. tiszabői savanyítóüzemében. A finomságok eladásából származó bevételt jótékony célra forgatja vissza a szeretetszolgálat.

Molnár-Révész Erika

Mága Zoltánné(hátul) Viraszkó Anita üzemvezető és Fátyol Andrea finom szószokat készít a savanyítóban

Fotó: Mészáros János

Chilis paradicsomszósz készül mostanság a tiszabői savanyítóüzemben, naponta akár háromszáz-háromszázötven üveggel.

– A chilisen kívül bazsalikomos, toszkán, illetve zöldséges paradicsomszószt készítünk, utóbbi kettőt júniustól gyártjuk majd. A félkész alapanyagot most a közeli településekről szerezzük be, de, amint a település melletti Máltai majorságban megérnek a zöldségek, onnan hozzuk majd a friss paradicsomot a szószokhoz – tájékoztatott Viraszkó Anita üzemvezető.

A termékeket az egyik nagyáruház vásárolja, de a Máltai saját boltjában és webáruházban is meg lehet venni. A bevételt a Felzárkózó települések programba forgatja vissza a szeretetszolgálat.

– Jelenleg négyen dolgozunk a Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. tiszabői savanyítóüzemében, két konyhai kisegítő, egy karbantartó, és én, mint üzemvezető. A kollégáim korábban közfoglalkoztatottak voltak, de néhány éve átvette őket a szeretetszolgálat, és így már garantált bérminimumot kapnak, ami a megélhetés szempontjából biztosabb hátteret jelent számukra – tette hozzá az üzemvezető.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában