Szoljon podcast

2023.05.16. 19:50

Orgonadallamok csendültek fel a szolnoki Belvárosi Szentháromság templomban

Új-Zélandtól Hawaiig orgonakoncertek szóltak meg.

Köllő Judit

Az orgonáé volt a főszerep a szolnoki templomban

Fotó: Nagy Balázs

Május 15-én, hétfőn vette kezdetét a II. Nemzetközi Orgonafesztivál, amelynek elsőként a martfűi Szent Tamás apostol templom adott otthont. Az esemény folytatásaként kedd este hét órakor világszerte online térben „Ég és föld között lebegve – orgonával egy nap alatt a föld körül” orgona dallamok csendültek fel a Belvárosi Szentháromság templomban.

Ebben az úgynevezett világkapcsolásban minden időzónában, Új-Zélandtól Hawaiig orgonakoncertek szóltak meg, amelyet a zenekedvelők reggel nyolc órától a Classical Music Mastering videómegosztó portál oldalán hallgathatnak.

A rendezvényen hallhattuk a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és Kuzma Levente orgonaművész hangversenyét, továbbá Mészáros Zsolt Máté, valamint Molnár Éva orgonaművész játékát is. Az előadás során Alexandre Guilmant, Johannes Brahms, Horváth Márton Levente, Koessler és Louis Vierne műveit is megcsodálhatta a nagyérdemű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában