Szoljon podcast

2023.05.16. 19:55

Szalay Ferenc: Jövőre már termelésbe áll a szolnoki citromsavgyár, ám a Tisza Szállóval valamit tenni kell

Szalay Ferenc podcastunkban beszélt a citromsavgyár várható indulásáról és egy bírósági döntésről is.

Mészáros Géza

Vendégünk: Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Forrás: Szoljon.hu

Hogyan áll a Tiszaligeti fürdőfejlesztés? Épül-e akkumulátorgyár? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Szalay Ferenc polgármestertől. Mint a szoljon.hu podcastban elmondta, a Tisza Szállóval kapcsolatban is lépni kell, mert az egykori ékkő mára a város pusztuló szégyenfoltja lett, ám mivel magántulajdonban van, az önkormányzat keveset tehet. A városvezető egy bírósági ítélet részleteibe is beavatta hallgatókat. A polgármesterrel Mészáros Géza újságíró beszélgetett.

– Komoly év elé nézünk, leginkább a költségvetési problémák miatt. 2,3 milliárd forintos hiánnyal, illetve problémával bír a város, ezt ki kell gazdálkodnunk – mondta Szalay Ferenc polgármester. Hozzátette, jelentősen nőtt az adóbevétel és támogatást is kapott a város.

Folynak a város nagy horderejű fejlesztései is, mint Orbán Viktor miniszterelnök korábban kijelentette, a nehézségek ellenére minden elkezdett beruházásnak folytatódnia kell, nem maradhatnak torzók az országban. Szolnokon két ilyen projekt van.

– Az egyik a Vár projekt a Művésztelepnél, ennek még forrást kell kapnia. Illetve a Tisza-ligeti fürdő kapcsán is szükségünk van támogatásra, további forrásra – mondta. 

Folyik a volt CBA épületében a felújítás, itt hamarosan Aldi nyílik.

A városvezető elmondta, a Tisza Szálló kapcsán jogos a város felháborodása, ő is látja a problémát, Szolnok ékköve mára szégyenfolt lett. Ám mivel magántulajdonban van, nem könnyű a helyzet.

Szalay Ferenc podcastunkban beszélt a citromsavgyár várható indulásáról és egy bírósági döntésről is. 

A beszélgetést Spotify és YouTube csatornánkon is meghallgathatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában