Szoljon podcast

2023.04.06. 12:21

Áruház nyílik a volt Domus helyén Szolnokon

Az Aldi nyit üzletet Szolnokon, a volt Domus, egykori CBA épületében. A cég még idén megnyitná üzletét az Ady Endre úton, amely mellett parkolókat is kialakítanak.

M. R.

A tervek szerint még idén megnyitja kapuit az új áruház

Fotó: Mészáros János

Még idén Aldi lesz a volt Domusból Szolnokon. Az erről tartott sajtótájékoztatón a városházán az is kiderült, hogy a leendő üzlet környezete is megújul majd. Az épület évek óta üresen áll, régóta pletykák kelnek szárnyra arról, mi történik majd a hatalmas épülettel.

Most már biztos: áruház lesz belőle.

– Még idén szeretnénk megnyitni új üzletünket, amely már a 3. lesz a városban – mondta a szoljon.hu-nak Kulcsár Dénes, az Aldi ügyvezető igazgatója.

– Egy 1975-ben készült, a város szerves részét képező épületet alakítunk át a XXI. század kihívásainak megfelelően. Csináltunk már ilyet – tette hozzá.

Közel 50 parkoló is épül, ehhez pedig komoly átalakításokra is szükség lesz a környéken.

– Az itt lakóknak nagy szüksége volt már egy üzletre – fogalmazott Szalay Ferenc polgármester.

Balról jobbra: Kulcsár Dénes, az Aldi ügyvezető igazgatója, Szalay Ferenc polgármester, Tóth Csaba tulajdonos
Fotós: Szoljon.hu

– Hát eljutottunk idáig, hosszú, de konstruktív munka volt – fogalmazott az épület tulajdonosa, Tóth Csaba.

– Köszönjük az önkormányzat pozitív hozzáállását, enélkül ezt nem lehetett volna megvalósítani. Fontos volt számunkra, hogy amennyiben az épület újra üzemelni fog, akkor az egy ékszer legyen, ne pedig egy összetákolt, régi épület – mondta a tulajdonos.

– Ebben nagyon gyorsan egymásra találtunk az Aldival. Ők is, mi is minőséget akarunk, gyönyörű épület lesz belőle – ígérte a tájékoztatón Tóth Csaba. 

Nem csak az eddig használt tereket töltik meg élettel, kihasználják az egész épületet.

Lent az üzlet várja majd a vásárlókat, ám hogy mi lesz majd az emeleten, azt még nem lehet tudni, hiszen a megállapodás és a szerződéskötés nagyon gyorsan történt.

– A fölső szintet is hasznosítani fogjuk, ám azt még nem tudom, milyen bérlőkkel. Az már biztos, hogy a nagyon szép épületbe tervezünk mozgólépcsőt is. 

Mind a város, mind a tulajdonos, mind az üzlethálózat azt ígérte, a terület gyönyörű összhatást kelt majd, Szolnok kiemelkedő részévé válik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában