Olvasónk jelezte

2023.05.10. 11:54

Valaki az általa fúrt lyukakba öntött gyomirtóval pusztítja a gyönyörű szolnoki platánfát

Valaki módszeresen gyilkolja a szolnoki Sólyom úti parkolóban egy ereje teljében lévő hatalmas platánfát. A környéken élők keresztnevén ismerik az illetőt, aki az éjszaka leple alatt a fába általa fúrt lyukakba öntöget valamit. Talán gyomirtót. A hír eljutott a városi főkertészig, aki természetkárosítás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Mészáros Géza

Természetkárosítás miatt tettek feljelentést

Fotó: Mészáros János

– A Tófenék úti gazdászbolttal szemben, a két garázssor között, közvetlenül az út mellett van egy hatalmas, gyönyörű platánfa – kezdi ekképp  hírportálunknak címzett levelét egyik olvasónk, aki nevét nem kívánta a nyilvánosságnak megadni. Helyi lakosként a környéken élők nevében kérte szerkesztőségünk segítségét a hölgy, védelmükbe véve a még egészségesnek tűnő méretes díszfát.

A tapasztalatait lejegyezve megtudtuk, hogy egy férfi az egyik éjszaka fúrt három lyukat a fa törzsébe, majd abba éjjelenként rendszeresen öntöget valamit. A hölgy szerint gyomirtót.

A környéken élők attól félnek, az elkövető kárt tesz a fában
Fotó: Mészáros János

A hölgy jelezte a látottakat a városi közterület-felügyeletnek, amelynek munkatársai vizsgálatot indítottak az ügyben. Mindeközben egy, a fatörzsre tűzött papírlapon keresztül felhívást juttatott el az elkövetőhöz: „Szia! Tudjuk, hogy mit csinálsz a fával. Vagy befejezed most, vagy a rólad készült videófelvételeket továbbítjuk az illetékesnek!”.

A fa törzsére tűzött lapon üzentek a tettesnek
Fotó: Mészáros János

Hírportálunk az önkormányzat sajtóosztályán keresztül a városi főkertészhez fordult az ügyben. Boros Zoltán elmondta, hogy ellenőrizte a hölgy állításait, melyet megalapozottnak tart. Mint hangsúlyozta, bármilyen cél vezérli az illetőt, elfogadhatatlan a magatartása. Ezért pedig a zéró tolerancia elvét követve az illetékes hatóság felé természetkárosítás miatt megtette a feljelentést.

Sokan féltik az egészségesnek tűnő hatalmas fát
Fotó: Mészáros János

– Szeretem a természetet, imádom az erdőt, egy ilyen hatalmas, gyönyörű fa nagy érték mindannyiunknak; gondolom mindenki szeret levegőt venni. Nem tudom, hogy mit lehet még a fáért tenni. A jobb oldalán nem látok zöld leveleket, a bal oldalával ellentétben. Utánanéztem ennek a gusztustalan módszernek, állítólag a fa törzsébe öntött gyomirtó elpusztítja az egész fát… – foglalta össze aggályait a platánfa megmentéséért küzdő szolnoki hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában