Szoljon podcast

2023.05.16. 06:55

Viseletes felvonulással kezdődik az idei néptáncfesztivál Szolnokon

Az esemény célja az új alkotások születése és a nemzeti identitás növelése.

Köllő Judit

A rangos eseményről Molnár Lajos Milán (balra), Mihályi Gábor, Szalay Ferenc és Horváth Róbert tartott közös sajtótájékoztatót

Fotó: Nagy Balázs

Május 26-án, pénteken kezdetét veszi az XXVI. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál. Az ország egyik legrégebbi néptáncfesztiválja ezúttal is számos érdekes programmal készül a tánc és zenekedvelők számára, melyről hétfő délután tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója, Horváth Róbert, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnöke és Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, koreográfus.

– Azt gondolom, hogy egy nagyon komoly rendezvénnyé nőtte ki magát az évek során az esemény – mondta Szalay Ferenc polgármester. 

Idén körülbelül 800 fő és 15 csapat vállalt szerepet a programban, amelynek a legfontosabb része a nemzeti identitás, a magyarságtudat és a szolnokiság erősítése. Mindnyájan, akik néptáncoltak, vagy csak nézték ezt a műfajt, tudják, hogy mekkora erő rejlik benne. Általa visszatekinthetünk a múltba, és mégérthetjük a jövőt.

A fesztivál célja a kezdetektől változatlan: ösztönözni új alkotások születését, újra és újra megmutatni a már ismert alkotók innovatív munkáit éppúgy, mint teret adni a fiatal generációknak.

– Kollégáimmal számtalan munkaórát fektetünk a fesztivál szervezésébe, amely azt is megmutatja, hogy milyen fontos számunkra és a város számára is ez az esemény – hangsúlyozta Horváth Róbert. 

– Idén is érdekesebbnél érdekesebb programmal várjuk az érdeklődőket. Többek között számíthatnak viseletes felvonulásra, flashmobra, gálaműsorra és kirakodó vásárra is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában