Szoljon podcast

2023.05.12. 09:15

Zöldülnek már a növények a Várkonyi téri közösségi kertben Szolnokon

Elkezdődött a kertészkedés a szolnoki Várkonyi téri közösségi kertben. A tervek szerint a jövőben több ilyen terület is „üzemelhet” majd a városban.

Rimóczi Ágnes

A közösség máris együtt gondolkodik

Fotó: Nagy Balázs

Paprika, paradicsom, uborka palánták erősödnek és sok más növény zöldül már a Várkonyi téri közösségi kertben. Ahogy arról beszámoltunk, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a napokban szerződést kötött a leendő gondozókkal, akik már szorgoskodnak is a területen. Csütörtök délután a „kis kertészek” a helyszínen találkoztak a szakmai hátteret nyújtó Szolnoki Városüzemeltetési Kft munkatársaival, valamint az önkormányzat illetékeseivel és egyeztettek az ötleteikkel kapcsolatban.

– Egy kiváló kezdeményezés helyszínén állunk most. Köszönet jár érte az ötletgazdának, és azoknak a civileknek, akik felsorakoztak a kezdeményezés mögött. Nélkülük ugyanis nem működhetne ez a kert – hangsúlyozta a Várkonyi téri találkozón Fejér Andor. A város alpolgármestere hozzátette: reméli, hogy ragadós lesz a példa és mások is kedvet kapnak az efféle kertészkedéshez. 

Vigyázzanak erre a területre, gondozzák és élvezzék a hasznát, a támogatást, segítséget mi megadjuk 

– tette hozzá.

A magaságyások szép lassan kizöldülnek, a kertgondozók fejében azonban már további ötletek is megfogalmazódnak. Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke a találkozón elmondta, hogy szervezetük pályázott egy multicég kiírására.

Különböző eszközökre, de még bográcsra is pályáztunk, gondoltuk ugyanis, hogy ezen a helyen egy kis közösségépítő főzőcskét is tarthatunk. Szeretnék a többi résztvevőkkel közös programokat szervezni

– emelte ki Pesti Zoltánné, aki azt is hozzátette, hogy ezen a kiváló helyen egy mezítlábas ösvényt is kialakíthatnának.

A résztvevők már most támogatják egymást, a csütörtöki „bejáráson” is újabb és újabb gondolatok születtek, melyek megvalósíthatók.

– Jó látni, hogy ez a közösség máris együtt gondolkodik. Reméljük, hogy jó példa lesz a városban. Terveink szerint, a tapasztalatokat megvizsgálva mindenképpen szeretnénk majd több hasonló közösségi kertet létrehozni a városban – emelte ki Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában