Szoljon podcast

2023.06.12. 16:13

A szolnoki energiaprojektről nyílt tárlat az Agórában

Szolnok nemrégiben lezárult energetikai projektjét mutatja be az a kiállítás, mely hétfőn nyitotta meg kapuit az Aba-Novák Agóra Kulturális központban. A rendezvényen arról is szó esett, hogy az 1,3 milliárd forintos korszerűsítési program az önkormányzati intézmények költséghatékony üzemeltetéséhez járul hozzá.

Hartai Gergely

A költséghatékonyságot megcélzó projekt részleteiről Rusvai Károly önkormányzati képviselő beszélt

Fotó: Nagy Balázs

Hétfőn délelőtt tartották a Szolnok Intelligens Városi Energia Modell (SZIVEM) című kiállítás megnyitóját az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen elhangzott, hogy az új városi energiamodell célja a jelenleginél hatékonyabb energiarendszer kialakítása a vármegyeszékhelyen. Az ez irányú fejlesztések gazdaság hatása mellett társadalmi eredményei is vannak. Utóbbiakba enged betekintést a tablókból készített tárlat, mely július hatodikáig tekinthető meg.

A projekt részleteit Rusvai Károly önkormányzati képviselő ismertette. Mint mondta, a SZIVEM-projekt egy csaknem 1,3 milliárd forintos beruházás, melynek fókuszában a költséghatékonyság áll. 

– E program keretében önkormányzati intézmények és bérlakások energetikai felújítása valósult meg. A beruházás érintette a Nyitnikék, a Szivárvány és a Gézengúz óvodát, a Mester úti társasházakat, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóságot, valamint a Városmajor úti orvosi rendelőket – fogalmazott a képviselő.

Rusvai Károly hozzátette, a szükséges kivitelezési munkákat már mindenütt befejezték. Az Aranyi Sándor utcai Szivárvány óvodában a szigetelésen kívül elkészültek a homlokzati nyílászárók cseréjével, a tetőre pedig napelemek kerültek. A bölcsődeigazgatóság főépületén ugyancsak nyílászárócsere és homlokzati tetőszigetelés valósult meg. 

– A fejlesztéseken túl az elmúlt időszakban kiemelt szerep jutott a szemléletformálásnak is. A társasházaknak tájékoztató szemináriumokat tartanak, illetve korábban óvodai vetélkedőket rendeztek a témában – számolt be az eredményekről a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában