Erasmus+

2023.06.16. 12:30

Csodás élményekkel lettek gazdagabbak Görögországban a martfűi diákok

A közelmúltban értek haza Görögországból a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A 10. a osztály tizenhat tanulója kísérőikkel Platamon városában jártak az Európai Unió Erasmus+ mobilitási programjának keretében.

Rimóczi Ágnes

A martfűi diákok a szakmai programokon túl sok élményt gyűjtöttek a csodás tájakon

Forrás: Beküldött fotó

A martfűi diákok májusban utaztak két hétre Görögországba. Látogatásuk célja a tapasztalatszerzés és szakmai gyakorlat teljesítése volt az Informatika és távközlés, illetve a Gazdálkodás és menedzsment ágazatokban. A gyakorlatok között szakiránytól függően több téma szerepelt. Az informatikus palánták részt vettek weblapfejlesztésben, különösen élvezték azt, amikor a számítógépek karbantartása volt középpontban, emellett ellátogattak egy számítástechnikai boltba is. A menedzsment szakon tanulók egyetemi előadáson vettek részt, ahol a logisztikáról tanultak, tájékozódtak a görög önkormányzatok működéséről, de lehetőségük nyílt az angol nyelv gyakorlására az ugyanott tartózkodó szlovák és lengyel diákokkal.

A kéthetes gyakorlat során természetesen nem csak tanulásra volt idő: szerveztek különböző sportprogramokat és lehetőség nyílt megismerkedni Görögország kultúrájával, történelmével, gasztronómiájával és természeti adottságaival. 

– Kirándultunk a Meteorákhoz, megnéztük a Varlaam kolostort, a Platamon várat, elhajóztunk a Szkíathosz szigetre, ahol a Mamma Mia című film egy részét forgatták. Elmentünk Szalonikibe, Görögország második legnagyobb városába, és sétáltunk az Olümposz Nemzeti Parkban. Nem is tudok mindent felsorolni, olyan sok jó kirándulás volt, és mindig sokat tanultunk az országról... – említett néhány élményt Tamási Katalin.

– Szerencsésnek érzem magam, hogy osztályfőnökként velük mehettem erre a csodálatos két hétre. Kolléganőmmel, kísérőtársammal, Demecs Máriával igyekeztünk segíteni a kommunikációban a diákoknak, akik azonban szinte nem is szorultak támogatásra. Ügyesen megértették magukat. Az utazás során a szakmai dolgokon túl sokat tanultak a diákok az egymásra való odafigyelésről, az empátiáról is – tette hozzá Tamási Katalin, a diákok osztályfőnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában