Sikeresen pályáztak

2023.06.26. 06:55

Energiahatékonyabb lesz a szajoli községháza

Nyílászárókat cserélnek, fűtést korszerűsítenek a szajoli községházán. A korszerűsítés egy sikeres pályázatnak köszönhető.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Sikeresen pályázott és mintegy 44 millió forint támogatásban részesült a szajoli önkormányzat, melynek segítségével energetikai korszerűsítéseket hajtanak végre a településen. 

– Az önkormányzat által fenntartott intézmények jelentős terhet jelentenek a költségvetésre, különösen a téli időszakban, és az épületek elavult infrastruktúrája, illetve hiányos szigetelése miatt magas hőveszteség tapasztalható. A projekt célja, hogy lehetővé tegye a hatékony és fenntartható energiafelhasználást – derül ki a projektről szóló közleményben.

Megvalósulhat a községháza épületének komplex energetikai fejlesztése. Ennek keretében nyílászárókat cserélnek, kondenzációs gázkazán beépítéssel és 15 kilowattos napelemrendszer telepítéssel korszerűsítik a fűtést. A fejlesztés eredményeként a havi kiadások jelentősen csökkennek az energetikai jellemzők javulása mellett, ami hozzájárul az önkormányzat hosszú távú működésének biztosításához, ráadásul a széndioxid kibocsátás is jelentősen csökken. 

A projekt a tervek szerint ez év végéig valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában