Gyérítés

2023.06.11. 17:00

Hamarosan irtják a vérszívókat Tiszatenyőn

Június 12-én, vagyis hétfőn, napnyugta után gyérítik a szúnyogokat Tiszatenyőn, amiennyiben az időjárás is alkalmas lesz a beavatkozásra.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Földi, kémiai szúnyogirtást végeznek Tiszatenyőn hétfőn, a napnyugta utáni órákban. 

A kijuttatott készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes. Ennek ellenére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 

Ugyancsak ajánlott a kezelés idejére, és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. 

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. 

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni tilos – tájékoztatott közleményében a település önkormányzata. Mint írták, a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. 

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék azokat meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket. Ammenyiben az időjárás alkalmatlan a kezelésre, azt a pótnapokon végzik el, ami június 13. vagy 14. ugyanebben a napszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában