Javítás

2023.06.08. 19:00

Melegaszfaltozás segít a kátyúk ellen a Jászkunságban is

Tavasszal és nyáron a tartósabb, melegaszfaltos technológiával javítják az úthibákat a szakemberek. A Magyar Közút munkatársai folyamatosan dolgoznak a Jászkunságban is.

Rimóczi Ágnes

A Magyar Közút munkatársai Szolnokon a Tószegi úton kátyúztak speciális kötőanyagú aszfalttal

Fotó: Mészáros János

Ha feltennénk olvasóinknak a  kérdést, hogy merre láttak kátyúkat, hol tapasztalták a vármegyében, hogy rossz állapotúak az utak, valószínűleg rövid időn belül nem egy választ, észrevételt kapnánk. Hogy ezek a helyek megszűnjenek, csökkenjenek a rossz állapotú útszakaszok száma, azért nap mint nap dolgoznak a közútkezelők. A Magyar Közút Nonpropfit Zrt. munkatársai a tavaszi-nyári időszakban melegaszfaltos technológiával kezelik az úthibákat.

– Munkatársaink az időjárási lehetőségekhez mérten egész évben folyamatosan, ütemezetten dolgoznak a burkolathibák javításán a kezelésünkbe tartozó úthálózaton az egész országban, így Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is. A javításokat az útellenőri szolgálatunk által, napi szinten végzett rendszeres hibafeltárások alapján ütemezzük és figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket is. A burkolathibák balesetveszélyessége, valamint az egyes útszakaszok forgalma alapján végezzük a munkákat a minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési források felhasználásával – mondta el érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kiemelte: a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat az észlelés, bejelentés után azonnal javítják, amennyiben egy forgalomra veszélyes kátyút nem tudnak egyből javítani, ideiglenesen táblázással jelezik az úthibát a közlekedőknek.

A téli hónapokban alapvetően ideiglenes jelleggel, hidegaszfalttal tudtunk dolgozni, akkor ugyanis a melegaszfalt keverő telepek zárva tartanak. Ebben az időszakban már üzemelnek, így melegaszfaltos technológiát alkalmazunk tavasztól egészen őszig, ami egyébként jóval tartósabb 

– mutatott rá a kommunikációs osztályvezető.

Pécsi Norbert Sándor a munkálatokkal kapcsolatban hozzátette: a munkavégzésre minden esetben előjelzésekkel, korlátozó táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét és a burkolatjavítási munkálatok a legtöbb esetben mozgó terelés mellett zajlanak. – Ezért kérjük, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében az autósok figyelmesen, a kihelyezett jelzéseknek és a KRESZ szabályoknak megfelelően közlekedjenek. Indulás előtt az aktuális napi munkavégzésekről érdemes tájékozódni társaságunk Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon is – tette hozzá végül.

A növényeket is gondozzák az utak mentén

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az útkarbantartás és úthibák javításán túl egyéb munkálatokat is rendszeresen végez. A tavaszi és nyári időszakban elengedhetetlen például a kaszálás, ami vármegyénkben az elmúlt napokban több helyszínen is zajlott. – Munkatársaink ezen felül a 3117-es összekötő úton a korábbi növényzetgondozási tevékenységből visszamaradt gallyakat rakodták, a 33-as főút mentén a padkakátyúkat állították, állítják helyre. Mindezek mellett szemétszedést is tartanak a 4-es főút és a 4612-es jelű összekötő út mentén – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában