Programajánló

2023.06.16. 09:00

Süsü fesztivál, cseresznyeünnep és levendulaszüret – színes kavalkáddal készül a hétvégére a Jászkunság

Cseresznyefesztivál, nyárindító strandnyitók, koncertek – számos program közül lehet válogatni hétvégén vármegyénkben.

Molnár-Révész Erika

Cseresznyefesztivált is rendeznek a hétvégén

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mészáros János

Péntek:

Szolnokon reggel kilenc órától indul a 4. Milléri Levendulaszüret a Milléri Levendulakertben, mely hétvégente 9 és 19 óra között, hétköznapokon pedig délután 16-tól este 19 óráig tart nyitva egészen július másodikáig.

Ismét közutak környéki szemétvadászatot tart a a Szolnoki ZöldErő, mely ezúttal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemétszedő akcióhéthez csatlakozott. A gyülekező és munkavédelmi oktatás 16.45-től, a Mentetleni lejárónál lesz, a szemétszedés 17 órakor indul a Százlábú híd alatti területen, illetve az Auchan körforgalomtól a 442-es út mellett. Minden eszközt a cég biztosít.

Fényéveim címmel délután 16 órakor fotókiállítás nyílik Gavaldik Zoltán aranykoszorús fényképészmester munkáiból a Verseghy Ferenc Könyvtár Művészeti Szalonjában. A tárlat július 8-ig tekinthető meg, nyitvatartási időben.

Szezonnyitó fürdőnap indul 16 órától Martfűn, mely egészen vasárnap délután 15 óráig tart. A három nap alatt számos felnőtteknek és gyermekeknek szóló programot kínálnak, mézeskalács készítéssel, íjászattal, pálinka kóstolóval és stand up előadással és éjszakai fürdőzéssel.

Mezőtúron diszkóval és habpartival indítja a nyarat a városi strandfürdő. A programok 17 órától kezdődnek.

Szombat:

Abádszalóknál reggel 9 órától indul a JóreményStég felújítás, kertészkedés és csobbanás a Jóreménység-szigeten, a Tisza-tónál. Eligazítás és feladatok kiosztása 10 órakor kezdődik, miközben ebéd, vacsora, tábortűz, gitározás is várja a résztvevőket.  Az esemény szombat este 8 óráig tart.
Törökszentmiklóson a Klein-Lábassy Kultúrkúriában délelőtt 10 órától papírfonó foglalkozás kezdődik Sőrés Erzsébet Hedvig vezetésével.

Szolnokon 10 órától a Felsőszandai réten, az egyik állateledelboltnál kezdődik a TISZA Állat-és Természetvédő Egyesület örökbefogadó és adománygyűjtő napja. Az eseményre azokat várják, akik szeretnének megismerkedni a szervezet gondozásában lévő kutyákkal, vagy adományával szeretné támogatni a munkájukat. Emellett önkéntesnek is jelentkezhetnek gazdikeresőinket fuvarozni az eseményre, vagy kutyafelügyeletre 10 és 14 óra között.

Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere Kutyás Délutánra várja a családokat 15 órától. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány bemutatója után a gyerekeknek lehetősége nyílik ismerkedni, barátkozni a négylábúakkal. Emellett kutyás kvízzel, mesével, kézműveskedési lehetőséggel várják a családokat.

Zagyvarékason ezen a napon kezdődik és vasárnap is tart majd az V. Louder Team Nemzetközi Autóhifi és Baráti Találkozó a kisszögi sportpályán. Az eseményen vetélkedők, tombola és színpadi programok is várják majd a résztvevőket.

Nagykörűben pedig indul a két napos nagy cseresznyevásár, a nagykörűi ropogós cseresznye ünnepén vásári forgatag, falunéző kisvonat, kutya szépségverseny, gyermekjátékok, állatsimogató és koncertek, valamint nyitott porták és udvarok várják a látogatókat.

Az eseményre Szolnokról gyalogtúrát indít a Gördögök SE, a gyülekező a Kossuth téren lesz, a menet 9 órakor indul a fesztiválra a Tisza gáton, a táv körülbelül 60 kilométeres. A várható hazaérkezés időpontja délután 17 óra.

Vasárnap:

Reggel 9 órától Szolnokon a Tiszaligetben jógafoglalkozás kezdődik zenés mantra meditációval. A résztvevőket Bíró Melinda jógaoktató a játszótér és a Búvár-üdülő közötti füves területen, a gát tövében. Az óra adományos, mellyel az Ételt az Életért Alapítványt támogatják a szervezők.

Tiszavárkonyban a strandon reggel 10 órától rendhagyó „Tisza placc” kezdődik. A megszokott kiváló minőségű kézműves és helyi termékek vására mellett indul a „Placcos Gardrob” kezdeményezés, melyen használt, megunt, kinőtt ruhák , cipők, kiegészítők, gyerekholmik cserélhetnek gazdát, továbbá antik áruk is új tulajondosra lelhetnek. Emellett a gyerekeket kézműves sátorral, játékokkal várják. 

Kisújszálláson a városháza parkjában 10.30-tól kezdődnek a Süsü Fesztivál és Bagaméri Fagyiünnep programjai a Kalap Jakab mesekoncerttel. Emellett kutyás bemutató, kirakodóvásár, játék és számos koncert várja a családokat egészen a késő délutáni órákig.

Szolnokon este 17 órától kezdődik a Rózsakerti nyári népzenei esték következő állomása a Verseghy parkban a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület és az Aba-Novák Agóra szervezésében. Az esemény 19 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában