Galériával

2023.06.09. 18:00

Városi Pedagógusnapot tartottak a karcagi Városháza Dísztermében

Városi Pedagógusnapot rendeztek a karcagi városházán, ahol Szepesi Tibor polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Daróczi Erzsébet

Megköszönték a pedagógusok munkáját

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek a nyers gyémántját szép vigyázattal csendben csiszolja a listáját. Június első vasárnapján azokat köszöntjük, akiknek mindannyian rengeteget köszönhetünk. Tudást, általános műveltséget, emberséget, szakképzettséget. Németh László gondolatai jól érzékeltetik azt a felelősségteljes kihívásokkal teli munkát, amelyet a pedagógusok nap mint nap végeznek – Szepesi Tibor polgármester. 

Szepesi Tibor polgármester és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő ezután átadta a városi és országos díjakat. A kimagasló nevelő-oktató munkájáért a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Karcag Városi Pedagógiai Díját kapta Posztósné Kovács Éva, a Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodapedagógusa, Jobbágy Ildikó Mária, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda pedagógusa, Boruzs Lajosné, a Kádas György EGYMI gyógypedagógusa, Futóné Szabó Margit, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményének pedagógusa, Deliné Kurucz Éva, a Szent Pál Marista Általános Iskola pedagógusa, Vargáné Glatz Júlia, a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója, Dobos Lászlóné, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium pedagógusa, Kálmán István, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium oktatója.

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Pedagógusnap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Székelyné Csordás Mária, a Karcagi Arany János Általános Iskola pedagógusa, nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Jobbágyné Ungvári Sára, Dedinszki László, Csontosné Szilágyi Erzsébet, Lévainé Kovács Róza - mindannyian a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének pedagógusai, Oláh Katalin és Oros Anikó Mária - mindketten a Kádas György EGYMI gyógypedagógusai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában