Szoljon podcast

2023.07.16. 13:30

A bűnügyi regények is hódítanak a tiszafüredi strandkönyvtárban

Idén ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a strandkönyvtár a Tisza-tó partján. A fabódéba kitelepült strandkönyvtárban folyóiratokkal, magazinokkal, gyermeklapokkal, irodalmi könyvekkel, krimivel, de társasjátékokkal is várják a látogatókat a városi könyvtár munkatársai.

Köllő Judit

Társasjátékokkal és különböző stílusú könyvekkel találkozhatunk a strandkönyvtárnál

Forrás: Beküldött fotó

A július másodikán megnyílt strandkönyvtár idén is nagy népszerűségnek örvend nem csak a helyiek, hanem a nyaralni vágyók körében is. A vízparti kis házat erre a célra minden évben a helyi önkormányzat biztosítja.

– Minden évben sokan felkeresik a strandkönyvtárunkat – tájékoztatta hírportálunkat Prinyi Tünde intézményvezető. 

Immár öt éve várjuk a nyári szezonben olvasnivalóval a fürdőzőket, idén július 2-tól egészen a hónap végéig látogathatnak bennünket olvasóink kedden és  szerdán 11 és 17 óra között. 

Mindenki találhat magának olvasnivalót
Forrás:  Beküldött fotó

A kisgyermekes családok mindig kíváncsian érkeznek a strandkönyvtárhoz, hogy megcsodálják, milyen kincseket rejt a különleges fa épület. 

– Nagyon jóleső érzés számunkra, hogy a családok leülnek hozzánk, együtt játszanak és olvasnak – folytatta az intézményvezető. 

A gyermekek szüleik mellett ülve érdeklődően lapozgatják a mesekönyveket. Sokan rajzolnak és társasjátékoznak az olvasás mellett, ami plusz elfoglaltságot nyújt a családoknak.

 

Beiratkozási lehetőség nincs a helyszínen, azonban a látogatók akár több napra is kölcsönözhetnek könyveket
 – Sajnos az egész állományunkat hely szűke miatt nem tudjuk kivinni a helyszínre, így olyan könyveket választunk, melyek akár néhány óra alatt is könnyen elolvashatóak. Több folyóirattal, magazinnal, gyermek újsággal, novellákkal, szépirodalmi kötetekkel, krimikkel és könnyedebb, romantikus könyvekkel is készültünk. Nem csupán a nagy érdeklődést, de a lelkiismeretességet is tapasztaljuk olvasóinknál, a legtöbben ugyanis már aznap, vagy pár nap múlva vissza is hozzák az elolvasott köteteket. 

A különleges szolgáltatás egyébként díjmentes, a kölcsönzőktől is csak néhány adatot kérnek el. 

Már a szabadstrandon is találkozhatunk a könyvtár munkatársaival
Forrás:  Beküldött fotó

– Többször találkozunk olyan, az ország távolabbi részeiből érkezett olvasókkal is, akik mindig szívesen keresnek fel bennünket a szabadstrandon. Szerencsésen vagyunk, hiszen a nyári időszakban több közösségi szolgálatot, vagy éppen diákmunkát teljesítő fiatallal dolgozunk, akik segítenek kölcsönözni, pakolni és szórólapokat osztani is – sorolta a fitalok által végezhető tennivalókat Prinyi Tünde. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában