Foglalkozás

2023.07.15. 19:00

A „folyékony festészet” technikája elvarázsolta a művészpalántákat a jászapáti táborban

A Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Jász Alkotók Köre szervezésében már javában tart a XXVI. JAK alkotótábor Jászapátin.

Illés Anita

Nagy élményt jelentett a gyerekeknek a „folyékony festészet” felfedezése

Forrás: Beküldött fotó

A hagyományoknak megfelelően a művésztelep idén is megnyitotta kapuját az alkotni vágyó gyerekek, fiatalok előtt, akik a tábor első hetében kreatív, művészeti foglalkozásokon vettek részt. Kiváló rajztanárok, Deli Julianna, H. Bekes Viktória, Bugyi Ilona, Szabari Zoltán és Nagy Tamás vezetésével a város híres festőóriása, Vágó Pál egykori műtermében alkottak. Megismerhették többek között a rajz-mintázás alapjait, a különböző ábrázolási lehetőségeket élő modell után, de a tereprajzolás és a fluid painting, azaz a „folyékony festészet” rejtelmeibe is bepillanthattak. 

A JAK művészei az egyéni alkotás mellett közös programokat is szerveznek, a napokban például tanyalátogatáson vettek részt, ahol ihletet merítettek. Július 19-én, szerdán irodalmi estre várják az érdeklődőket a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti tagintézményében.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában