Galériával

2023.07.17. 06:55

Grillételek illata lengte be a szolnoki Ormos Imre parkot – videóval

Első alkalommal rendezték meg Szolnokon az Ormos Fesztivált. Az esemény középpontjában a grillételek és a hangulatos zenék álltak. Mindezek együtt biztosították a kikapcsolódást, szórakozást a vendégeknek.

Rimóczi Ágnes

Finom ételek készültek az első Ormos Fesztiválon

Fotó: Mészáros János

A sportos, játékos rendezvények után ezúttal az ízek kaptak főszerepet a szolnoki Ormos Imre parkban, ahol az elmúlt napokban tartották meg az Ormos Fesztivált. Az első alkalommal megrendezett esemény által az ízek parkjává alakult a szolnokiak által kedvelt terület, ahol ezúttal az volt a fő gondolat, hogy az étel nem csupán táplálék, hanem művészet és szenvedély.

Mindezt bizonyították a szombati Grill kupa résztvevői, akik szívvel-lélekkel és különleges vagy éppen teljesen egyszerű, hétköznapi fűszerekkel ízesített grillételeket készítettek. A grillverseny eredménye tulajdonképpen másodlagos, a lényeg, hogy az elkészített ételek az utolsó darabig, morzsáig elfogytak. A jó ízeken túl ráadásul csodás közösségi élményt is adott a verseny résztvevőinek, együtt sütögettek, jó hangulatban beszélgettek, kellemes környezetben múlatták az időt.

Mindezt azok is megtehették, akik ezúttal nem neveztek a versenyre. A csupán szórakozni, kikapcsolódni érkező vendégek leheveredhettek a fűre leterített pokrócokra, finom ételeket kóstolhattak, hűsítő italokat kortyolhattak és kellemes zenét hallgathattak. 

Voltak olyan pillanatai is a rendezvények, amikor a hangoskodás ideje jött el. Ilyen volt például, amikor a TikTok leghangosabb szakácsa tartott interaktív grillezést szombaton. 

Bürgés Tomi nemcsak sütögetett, hanem megosztotta a közönséggel a rejtelmes grilltechnikákat és az ízvariációk kavalkádját is. A közösségi média kedvelt, sokak által követett, magával ragadó személyiségű szakács jó hangulatot teremtett a park közepén és válaszolt minden kérdésre. A végén pedig az elkészült göngyölt dagadóval kínálta a vendégeket. Délután aztán elkezdődtek a koncertek, blues, jazz dallamok szolgáltak aláfestésként a finom ízekhez.

Vasárnap a családoké volt a főszerep. Élményekkel teli családi- és gyermekprogramok várták az érdeklődőket, mini vidámpark nyújtott kikapcsolódást, filmvetítés várta a kicsiket és a nagyobbakat és persze ezúttal is ízletes ételek és hűsítő italok között válogathattak az érdeklődők.

Az első alkalommal megrendezett Ormos Fesztivál jól vizsgázott a szervezők által kitűzött célok tekintetében. Ahogy korábban elmondták: cél, hogy minőségi időt töltsenek együtt el családok, baráti társaságok, jól érezzék magukat a három napos fesztiválon. Valószínűleg jövőre lesz folytatás...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában