Forróság

2023.07.07. 15:02

Kánikula miatt adtak ki másodfokú hőségriasztást a Jászkunságban is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, július 10-én 00.00 órától július 12-én 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendeltek el az ország egész területére. Applikáción is tájékozódhatnak a lakosok a riasztás időtartamáról és fokozatáról.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében hívta fel a figyelmet a hőség veszélyeire. Hétfőtől két napig az ország egész területére, így a Jászkunságra is vonatkozik a másodfokú riasztás.

– A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre nézve, így arra kérjük a teljes lakosságot – kiemelten a kockázati csoportba tartozókat –,  hogy ennek figyelembevételével tervezzék jövő heti teendőiket – fogalmaztak a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján.

Arról is írtak, hogy aki teheti, a legmelegebb órákban 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, illetve a bőrüket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjék a leégés ellen.

Az országos tisztifőorvos által kiadott hőségriasztások híre a továbbiakban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által üzemeltetett VÉSZ applikáción keresztül is elérhető a lakosság azonnali és hatékony tájékoztatása érdekében. A felhasználók már a riasztás kihirdetésekor rövid szöveges üzenetben értesítést kapnak annak időtartamáról és fokozatáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában