Szabadidőpark

2023.07.31. 14:30

Kültéri kondiparkkal bővül a szabadidős tér Jászárokszálláson

Sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a szabadidős közösségi tér.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuttstock.com

Szabadidőpark kialakítását tervezi az önkormányzat a Táncsics Mihály – Szentandrási – Fűzfa utca által határolt füves területen. 

Ennek első lépeseként tavaly nyáron az Országos Bringapark Program keretében megépült a bringapálya, mely kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosít a fiatalok számára. Elkezdődött a terület rendezése, szépítése is, fákat ültettek, padokat helyeztek ki. 

A szabadidőpark koncepcióterve többek között egy kültéri, közterületi kondiparkot is tartalmaz, melynek kiépítése hamarosan elkezdődhet. 

A képviselő-testület a város idei költségvetésében a futópálya és a kondipark kialakítására összesen harmincmillió forintot határozott meg. Ebből mintegy tizenkétmillió forintot biztosítanak a nyolc elemből álló közterületi kondiparkra. Ez az összeg tartalmazza az eszközök komplett telepítési díját, a gumilapos ütéscsillapítás kalkulált összegét, a használatbavételt megelőző ellenőrző vizsgálatot, valamint az eszközök helyes használatát bemutató tájékoztató táblák kihelyezését.  
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában