Szoljon podcast

2023.07.07. 17:00

Okos virágcserepet alkottak a fiatalok Szolnokon

Két csoportban összesen huszonhárom gyerek épített meg tíz virágcserepet.

Köllő Judit

A környezettudatos életmóddal ismerkedhettek a fiatalok

Fotó: Nagy Balázs

Idén is népszerűnek bizonyult a második alkalommal megszervezett Zöldmérnök tábor, amelyet 6. és 7. osztályos általános iskolás diákok számára szervezett a Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye.

A tábor fő témái az újrahasznosítás, a megújuló energia és a környezettudatos gondolkodás voltak, de a tanulók zárásként még okos virágcserepet is készítettek. Hajnal–Papp Zoltán műhelyvezető arról számolt be hírportálunknak, hogy idén jóval többen jelentkeztek a programra, mint tavaly.

Az elmúlt évben 18 fiatalt fogadtunk, idén pedig 23 diák érdeklődött a tábor iránt. A foglalkozásaink célja, hogy a fiatalok nyitottabbá váljanak a környezettudatos életmódra, próbálunk minél több élményt nyújtani számukra.

A választás nem véletlenül esett erre a projektre, hiszen bizonyára mindenkiben felvetődött már a kérdés, hogy egy nyaralás alkalmával kire bízza otthoni növényeit. Nos, akár okos virágcserépből is locsolhatjuk őket. Ennek egyes alkatrészeit a gyerekek tervezték meg, majd lézervágó gép és 3D nyomtató segítségével készítették el a szükséges konzolokat. Ezeket forrasztással, ragasztással és csavarkötésekkel rögzítették egymáshoz, hogy a végén egy virágcserép álljon össze. Két csoportban összesen huszonhárom gyerek épített meg tíz virágcserepet. 

– Pénteken egy okos virágcserepet készítettek a fiatalok, amely önmagát öntözi a beállított talajnedvesség alapján – mondta a műhelyvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában