Lista

2023.07.31. 09:00

Óriásvillámokat fotóztak Szolnokon, letartóztatták a Hetényi kórház orvosát– mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Két személyautó és egy busz ütközött össze a szolnoki Pozsonyi úti körforgalomban, tűz ütött ki egy szolnoki sorházban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Csodás égi jelenségről készült videó Szolnokon

Forrás: TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok - Kopernikusz-kör Facebook-oldala

1. Komoly pénzbüntetést vonhat maga után a horgászok „feledékenysége”, a jászkunsági vizeknél is ellenőriznek

Egyre többször fordul elő, hogy a halőrök ellenőrző körútjuk során olyan horgásszal találkoznak, aki elmulasztja a zsákmányt a kifogást követően nyomban bejegyezni a fogási naplóba. Ez pedig komoly bírságot vonhat maga után. Sokan nem értik, miért is veszik ezt ennyire szigorúan, miért nem elég, ha csak a horgászat befejezésekor dokumentálják a nemes hal kifogását.

Donkó Péter mutatja, hová kell bejegyezni a naplóba a fogást
Fotó: Mészáros János

2. Őrült táncot jártak a villámok Szolnok felett – káprázatos videó készült az éjjeli látványosságról

Több száz villám cikázott Szolnok egén a múlt hét kedd éjjeli viharban. A páratlan látványt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társaság elnökségi tagja, Szabó Szabolcs Zsolt örökítette meg. A videót 155 darab egyedi képből fűzte össze, melyek egyenként 30 másodperc történéseit rögzítették.

3. Két személyautó és egy busz ütközött össze a szolnoki Pozsonyi úti körforgalomban

Utoléréses baleset történt múlt hét hétfőn Szolnokon, a Pozsonyi úti körforgalomban, ahol két személyautó csúszott egymásba, röviddel ezt követően pedig beléjük ütközött egy mögöttük érkező busz is. A személyautó egyik utasa beütötte a kezét, a buszban utazók közül senki nem sérült meg.

A baleset a Pozsonyi úti körforgalomban történt
Fotó: Nagy Balázs

4. Tűz ütött ki egy szolnoki sorházban

Tűz ütött ki Szolnokon, a Mártírok útján egy sorházban múlt héten szerdán, ahol egy lakatlan házrész egyik helyiségében összehordott szemét égett nyolc négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

A lángok a Mártírok útján csaptak fel
Fotó: Nagy Balázs

5. Itt a fordulat: mégis letartóztatták a hálapénz elfogadásába belebukott szolnoki orvost!

Mégis rács mögé került az a szolnoki orvos, akit 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítanak, ám őrizetbe vételének másnapján szabadon engedték. A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani annak fényében, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában