Galériával

2023.07.16. 18:12

Páratlan autócsodákat vonultattak fel a jótékonysági találkozón Jászberényben

Sikeres volt az összefogás, több mint nyolcszázezer forint gyűlt össze a jászberényi iskolának.

Illés Anita

Olasz életérzés tombolt a Margit-szigeten, ahol a járműmustrát felhőtlen életöröm hatotta át

Fotó: Pesti József

A szolnoki székhelyű Magyar Istálló Olaszautós Egyesület szombaton immár harmadik alkalommal rendezte meg a Vittorio Jano Jótékonysági Olaszautós és Veteránjármű Találkozót Jászberényben, a Margit-szigeten. Közel száz jármű érkezett az ország különböző pontjairól a baráti összejövetelre, hogy a különleges autócsodák bemutatása mellett támogassák az egyesület jótékonysági kezdeményezését – mondta el érdeklődésünkre Krizsán Zoltán, a Magyar Istálló Olaszautós Egyesület elnöke. 

Megtudtuk, hogy a rendezvény egyes programelemein való részvétel becsületkasszás volt, melynek bevételéből ebben az évben is a jászberényi Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola gyermekeit támogatták. 

– A nap végére közel 862 ezer forint gyűlt össze, de ez még minden bizonnyal változik, mert az intézmény Adj Esélyt Alapítványán keresztül is gyűjtünk támogatást – tette hozzá az egyesület elnöke. 

Az olasz életérzéssel fűszerezett baráti találkozón különleges kincsekre bukkanhattak az olasz autók és veterán járművek szerelmesei. Az olasz gyártmányok közül természetesen az Alfa Romeo hódított, de akadt például Fiat is. A kiállítás egyik sztárja egy 1969-es Ferrari 365 GT modell volt, amelynek nem győztek csodájára járni a látogatók. Nem hiányozhattak a mustráról a régi szocialista autómárkák, motorok sem. A vidám hangulatú rendezvényt jármű szépségverseny színesítette, de díjazták a korhű, stílusos viseletbe öltözött résztvevőket is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában