Felvonulás

2023.07.08. 19:51

Többszáz motor, többtízezer lóerő dübörgött Tiszaföldvár és Martfű között – videóval

A találkozó majd minden résztvevője nyeregbe pattant, többen „farsangi” ruhában, parókában, hogy füstölgő, durrogó, bömbölő kedvenceiken „lépésben” mutassák be kétkerekű technikáikat az út két oldalán tömött sorokban álló rajongóknak

Mészáros Géza

Rengeteg motoros vett részt az eseményen

Fotó: Rimóczi Ágnes

Csütörtökön huszonkilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a tiszaföldvári strandfürdő az ország, az utóbbi években pedig már a határainkon túlról is az alföldi kisvárosba érkező motoros kétkerekűek előtt.

Már az első nap a húrok közé csaptak a fesztivál résztvevői: az alaphangulatot a Mudfield, a Pokolgép, a Leander Kills és a Helldiver teremtették meg. Másnap, pénteken az I'm Dorothy, a Lord, a Kowalsky meg a Vega, illetve a Junkies folytatta a strandbulit.

Különös, hogy a nyári hőség, a több hordónyi sör, no meg a rockzenére őrjöngés sem ürítette le a pokol angyalainak és társainak energiatartalékait. Szombat délután ugyanis a találkozó majd minden résztvevője nyeregbe pattant, többen „farsangi” ruhában, parókában, „egyszálbugyiban”, hogy füstölgő, durrogó, bömbölő kedvenceiken „lépésben” mutassák be kétkerekű technikáikat oda-vissza a Tiszaföldvár és Martfű közötti Szolnoki út két oldalán tömött sorokban álló rajongóknak. A konvojban a legkorosabb motoros biciklitől, szépkorú Babettától, a legendás MZ-n és Jawa-n keresztül korunk modern utcai és tuningolt két-, három- és négykerekű járgányai, köztük a párszázastól a több ezer lóerős, cseppfolyós és elektromos „üzemanyagú” energiabombái, csopperek, kvadok, homokfutók meneteltek a fürdőig, legtöbben, leugorva nyerges paripájukról, levetve bőrszerkóikat, a hideg vizes medencéig meg sem álltak...

A Nemzeti Hang ekkor már a színpadon hangolt, majd jött utána a Depresszió, az Ossian és a Road. Vasárnapra már csak egy program maradt: a csöndes hazautazásé.

Nem vitás, ez egy életérzés. Nem vitás, ők összetartó közösséget alkotnak. Nem vitás, jövőre is találkoznak…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában