Jó hír

2023.07.27. 15:30

Újjáépítették a leégett géptárolót Kőröstetétlenen

Három éve vált a lángok martalékává a Kőröstetétlen központjában álló géptároló, melyet pályázati forrásokból sikerült helyreállítani. A napokban átadott létesítményben a településrendezéshez szükséges eszközök kapnak helyet.

Hartai Gergely

A szakemberek hónapokig dolgoztak a tároló kialakításán

Forrás: Kőröstetétlen önkormányzata

Szerdán adták át a helyi önkormányzat épülete melletti géptárolót. Amint arról korábban beszámoltunk, a régi komplexum három évvel ezelőtt égett le a benne tárolt gépekkel és a faanyag egy részével együtt. Pásztor Imre korábbi településvezető akkor úgy informálta hírportálunkat, hogy a legfontosabb számukra az, hogy minél előbb elkészüljön az új, zárható komplexum, amely a jövőben is a közmunkások által használt gépeknek és berendezéseknek szolgálna tárolóhelyként.

Pásztor Roland jelenlegi polgármester érdeklődésünkre elmondta, pályázati forrásból közel 10 millió forintot költhettek a létesítmény rendbe tételére. 

A rossz állapotú épület bontási munkái a tavalyi év végén kezdődtek, az építkezés idén februárban indult. A fejlesztések során az oszlopok egy részét le kellett cserélni, a kivitelezés határidejét június harmincadikára írták ki.

– A munkálatok a napokban befejeződtek, elkészült az új helyiség, ahol a továbbiakban is a falu fenntartásához szükséges legfontosabb gépek kapnak helyet – tájékoztatott Pásztor Roland.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában