Vérszívók

2023.08.07. 14:30

A Jászkunság több településén is gyérítik a szúnyogokat

Szúnyoggyérítésre számíthatnak a héten Jász-Nagykun-Szolnok vármegye lakói. A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy ha az időjárás is engedi, a napokban a térség több pontján is feltűnnek a permetező járművek.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

A napokban hazánk számos térségében, köztük Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is szúnyoggyérítés várható – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatójában.

Mint írják, ha az időjárás engedi a jászkunsági településeken is lehet majd találkozni permetfelhőt képző platós kisteherautókkal. Amennyiben a gyérítés napján szeles, esős az időjárás, a meghirdetett időpontot követő két nap valamelyikén dolgoznak majd a szakemberek.

A katasztrófavédelem arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégi felhőszakadás miatt a házak előtti árkok, különböző kerti tárgyak, vödrök és hordók megteltek vízzel. Célszerű ezeket kiüríteni, a locsoláshoz használt esővízgyűjtőket pedig lefedni, megelőzve ezzel, hogy a következő hetekben komoly szúnyoginvázió alakuljon ki.

A szúnyogok elleni védekezéshez kapcsolódó legfontosabb információk nyomon követhetők a katasztrófavédelem weboldalán – közölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában